Noutăți

Investițiile de astăzi, oportunitatea Buzăului de mâine

Pentru orice comunitate, investițiile publice reprezintă unul dintre cele mai importante motoare de creștere, iar Buzăul nu face excepție. Mai mult decât atât, având în vedere că bugetul țării este finit, nivelul investițiilor publice dintr-un județ reprezintă și un indicator credibil pentru cât de tare s-au zbătut politicienii la București, pentru a obține finanțări pentru comunitățile pe care le reprezintă.

Din 2016 și până în prezent, județul Buzău a început să atragă din ce în ce mai multe fonduri, indiferent că vorbim de cele de la bugetul de stat sau de fondurile europene. Investițiile finalizate din 2016 și până azi însumează aproape 31 milioane euro, în vreme ce proiectele aflate în derulare beneficiază de finanțare în valoare de 159 milioane euro. Mai mult decât atât, pentru județul Buzău au mai fost contractate proiecte de investiții care însumează peste 77 milioane euro.

Dacă la toate acestea adăugăm și proiectele implementate prin Compania Națională de Investiții (peste 12 milioane euro), vorbim de 279 de milioane de euro care au intrat deja sau urmează să intre în județul Buzău și care vor oferi noi șanse locuitorilor săi.

Așa se întâmplă, spre exemplu, cu lucrările de modernizare și extindere a școlii din satul Gura Dimienii, comuna Beceni, lucrări finanțate cu peste 500 mii euro. Odată finalizate, acestea vor permite mai multor copii să urmeze cursurile școlii, vor îmbunătăți calitatea învățământului din zonă și vor ajuta chiar la contracararea abandonului școlar. Copiii din satul Gura Dimienii vor avea astfel o șansă în plus la un viitor mai bun, o șansă care merită tot efortul și toate investițiile!

Dispensarulului medical din comuna Chiliile i-au fost alocate fonduri în valoare de aproape 100 mii euro. Reabilitarea și modernizarea acestuia înseamnă condiții mai bune pentru bolnavii care îi trec pragul și o șansă în plus la însănătoșire.

De asemenea, comunei Bisoca i-au fost alocați peste 865 mii euro, pentru înființarea unui sistem de alimentare cu apă care va transforma cu totul stilul de viață al locuitorilor comunei, oferindu-le șansa unor vieți mai ușoare.

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele din fonduri publice aflate în derulare în județul Buzău. Șansa unei educații mai bune pentru un copil, a însănătoșirii unui bolnav sau a unei bătrâneți mai ușoare pentru un pensionar sunt cele mai de preț motive pentru care politica merită făcută.

PSD a ajung la guvernare în urma alegerilor de la finalul anului 2016. Ne-am prezentat în fața românilor cu un program de guvernare ambițios, iar românii au ales să ne ofere ocazia de a îl pune în practică. Astăzi, mai bine de doi ani mai târziu, uitându-mă pe lista de investiții a județului nostru, nu pot decât să fiu mândră că fac și eu parte din echipa celor care au insistat, au promovat și au obținut aceste investiții pentru județul Buzău.

Sursa: https://online.psd.ro/articole/economic/investițiile-de-astăzi-oportunitatea-buzăului-de-mâine/